jobs from my.neuvoo.com

30 Disember, 2012

Amanat Hadi: Hadi perlu guna peluang sebaik-baiknya di RTM

TUMPAT - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang digesa menggunakan sebaik-baiknya peluang ke udara di Radio dan Televisyen Malaysia (RTM) bagi memperjelas amanatnya pada 1981 yang dikatakan mengkafirkan Umno.

Menggesa demikian, Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata isu (amanat) itu telah mengakibatkan perpecahan di kalangan masyarakat Islam di negara ini.

Beliau menyifatkan amanat itu sebagai 'fatwa politik'.

"Ia pendapat politik yang harus dibayar harganya dengan mahal kerana apa yang berlaku dengan masyarakat Islam di beberapa kawasan seperti perpecahan dalam keluarga dan masalah dalam komuniti.

"Perkara ini perlu diperbetulkan," kata Ahmad Zahid mengulas keputusan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim memberi peluang kepada Abdul Hadi untuk membuat penjelasan menerusi RTM.

Ahmad Zahid bercakap kepada pemberita selepas melawat mangsa banjir di pusat pemindahan di Sekolah Kebangsaan Pengkalan Kubor 2 di sini hari ini.

Dalam pada itu, Ahmad Zahid berkata, anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) berada dalam keadaan siap siaga sepanjang musim tengkujuh bagi membantu mangsa banjir di Pantai Timur.

"ATM turut menempatkan pasukan perubatan di kawasan memerlukan sebagai bantuan tambahan kepada Kementerian Kesihatan," katanya.

Selain itu, Ahmad Zahid berkata ATM juga sedia mencurah tenaga untuk membaiki rumah mangsa banjir yang rosak akibat bencana alam itu.

"Kami tidak mempunyai peruntukan untuk membeli bahan-bahan bagi kerja membaik pulih tetapi kita akan bantu daripada segi tenaga kerja," tambahnya. - Bernama

1 comments so far

NAK BAGI JELAS KAN APA LAGI???? DIA ADA PELUANG SELAMA 31 TAHUN UTK MENJELASKAN NYA KEPADA RAKYAT TAPI SKRG KENAPA MCM MINTAK SEDEKAH UTK MUNCUL KAT TV UTK MEMBERI PENJELASAN.... BANGANG PUNYA PEMIMPIN MELAYU KONON ISLAM.. TAKUT MENIKUS KAT DAP SANGGUP JADI KULI BATAK ANWAR IBAHIM/DAP.... BANGANG BODOH BACUL..... !!!!!! BANGSAT KATA ISLAM TAPI MUFLIS IMAN BILA BERDEPAN DGN CINA CELAKA BABI BINATANG TU


EmoticonEmoticon