jobs from my.neuvoo.com

06 Jun, 2015

ADUN DAP tak tahu beza Sabah dan Sarawak kena bahan di laman sosial

PETALING JAYA: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Subang Jaya, DAP Hannah Yeoh keliru antara Sabah dan Sarawak.

Dalam status yang dimuat naik di laman Twitternya, dia yang juga Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor,memaklumkan akan menyertai upacara sembahyang bagi mangsa gempa di Sarawak.

Walhal ia berlaku di Sabah, sebuah negeri berasingan di Borneo. Berikutan kesilapan maklumatyang dimuat naik, ia telah disebarkan di laman sosial dan menjadi bahan kutukan yang mempersoalkan tahap pengetahuannya.

“Hendak dikatakan bengap, beliau merupakan salah seorang ADUN di Selangor. Namun, sikap beliau yang tidak sensitif terhadap isu nasional amat dikesali. Apakah Hannah Yeoh tidak mengetahui gempa bumi yang berlaku pada pagi ini adalah di Sabah dan bukannya Sarawak?

“Kita tahulah Sarawak akan mengadakan Pilihan Raya Negeri tidak lama lagi. Tidak perlulah membodek sebegitu rupa. Tidak salah berdoa untuk rakyat Sarawak. Cuma kita doakanlah dahulu untuk Rakyat Sabah yang ditipa bencana alam. Ada yang hendak kena tambat dekat Gunung Kinabalu kalau macam ni,” komen seorang penulis di laman blognya, khairulryezal.blogspot.com

- FMT


EmoticonEmoticon