jobs from my.neuvoo.com

18 Jun, 2015

Jurufoto Terkenal Menyesal Selepas 'Berlagak Nak Mampus' Dengan Marina Mahathir

Bagi siapa yang suka tengok gambar deep, gambar acah-acah #ootd mesti kenal dengan photographer yang famous dengan nama TTFGA (Tukang Tangkap Foto Gembira Anda). Dengar cerita sebelum ni ramai yang cakap mamat ni memang gaya dia poyo-poyo sikit. Hurm, betul ke dia macam tu?
Tapi kami rasa peristiwa ni akan jadi pengajaran sepanjang umur hidup TTFGA kerana dia telah ditegur oleh Marina Mahathir di komen Instagram. Haa tu laa, orang tanya elok-elok lain kali jangan la sombong, kan dah terkonooo.. Huhuuu

“So not “glamour” of you to ask that question.”

Screen Shot 2015-06-18 at 2.13.53 AM
Screen Shot 2015-06-18 at 2.45.49 AM
Pada mulanya Marina Mahathir nak tanya je siapa individu dalam gambar TTFGA tu dan rantai apa yang dipakai.. Last2 dengan tak menjawab soalan, boleh pula perli cakap “so not “glamour” of you to ask that question”.. Hok Aloh..

“I don’t think I deserved such rudeness..”

Screen Shot 2015-06-18 at 2.20.24 AM
Agaknya TTFGA ni tak tau kot dia tengah reply komen siapa kat Instagram tu.. Oleh sebab TTFGA ‘rude’ sangat, Marina Mahathir bagi nasihat supaya buat baik kat semua orang, sebab kita tak tahu orang yang kita pandang rendah tu lah nanti yang akan tolong kita.

Dah kena tegur, baru nak jawab betul-betul..

Screen Shot 2015-06-18 at 2.21.21 AM
Pengajarannya ialah jangan sombong dengan semua orang walaupun orang tu bukan dari kalangan budak-budak ‘up’.. Tak dinafikan memang TTFGA punya shot gambar cun habis, tapi tak salah kan kalau stay humble? Baru orang respect.. just saying~~
Sumber: Merdeka Online


EmoticonEmoticon