jobs from my.neuvoo.com

22 Ogos, 2015

PANAS! Chef Wan Perli ‘Anjing’ Yang Mahu Saman Dirinya

KONTROVERSI yang berlaku di antara chef terkemuka di Malaysia, Chef Wan dengan saudara-maranya pada awal bulan syawal lalu nampak gayanya masih belum berakhir.
Selepas berbahas dan berbalas kritikan di laman sosial masing-masing, Chef Wan kini tampil sekali lagi menghangatkan keadaan dengan memerli ‘anjing’ yang mahu menyamannya di laman instagram miliknya.
Memang pedas kritikan dan komen yang dibuat tukang masak terkemuka itu kali ini, memang sentap kalau sesiapa yang terlibat!
Kalau tak percaya, bacalah sendiri komen-komen menusuk kalbu dari Chef Wan di bawah ini.
wm
Chef wan sindir ‘anjing’ yang mahu menyamannya di instagram.
CW1
“Cucu-cucu unya pasal. Malas ke tak kuasa ke or penat macam mana pun, Atok masuk juga ke dapur buat Marinara Sauce tonight for their dinner.
Alhamdulillah..Jangan dah besar buat perangai menyombong macam si Anjing tu sudah la!
Gelak saya mendengar why my sister kata he tried to influenced some of the nephew and nieces to raised money nak cari lawyer to sue me!
Non of them pay attention to his request. Masing-masing nak ganti seluar dalam tu Atok tengok dan berkarat di ampaian dan esok lusak dah boleh buat roti jala lagi ada nak sue me?
Choi buat sueh saja dengar pun kata orang cina!
Dia lupa masa kecil makan dari tapak tangan saya, dah besar boleh bersikap kurang ajar dan lupakan diri.
CW
This is an example to all anak-anak muda bila orang tua menegur perkara yang tak baik kita lakukan ada sebabnya.
Esok lusa kita juga akan mengambil tanggungjawab menjaga anak-anak kita sendiri atau pun cucu-cucu kita sendiri.
Silap hari perbuatan kita itu esok Allah balaskan balik kena tepa pada batang hidung sendiri.”
Masing-masing masih lagi tidak mahu beralah dan mahu menegakkan kebenaran diri sendiri.
Walau bagaimanapun, apa yang diperkatakan oleh Chef Wan ini sedikit sebanyak ada betulnya juga, kita yang muda ini janganlah mudah tersentak dengan ‘nasihat’ yang disampaikan oleh orang yang lebih tua.
Semoga perselisihan faham antara Chef Wan dan saudaranya ini akan berakhir secara baik kelak. Jangan sampai jadi lebih parah sudahlah. – MYNEWSHUB.CC


EmoticonEmoticon