jobs from my.neuvoo.com

25 Disember, 2015

Gelora nafsu sebelum temuduga

Jitra: Sepasang kekasih memberi alasan terpaksa bermalam di sebuah hotel di pekan ini untuk memudahkan mereka menghadiri temu duga di sebuah pusat kemahiran, di sini, sebelum ditahan kerana disyaki berkhalwat, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.45 tengah malam, pasangan terbabit masing-masing berusia 18 tahun dan menetap di Langkawi dicekup sepasukan anggota penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Kubang Pasu (PADKP) selepas menerima maklumat.

Difahamkan, pasangan terbabit sudah mengenali sejak belajar di sekolah menengah dan berhasrat menyambung pengajian sebelum memohon untuk menghadiri temu duga di pusat kemahiran itu.

Pegawai Agama Daerah Radzi Abdul Mutalib berkata, serbuan diketuai Pegawai Agama Daerah Kota Setar Abdul Rahim Abu sebaik menerima laporan berhubung kegiatan maksiat oleh pasangan terbabit.

“Sebaik memperkenalkan diri, lelaki itu membenarkan kami masuk untuk membuat pemeriksaan sebelum mendapati seorang wanita memakai seluar panjang dan berkemeja-T dalam keadaan mencurigakan.

“Soal siasat dijalankan pasangan terbabit mengaku mereka hanya kawan dan ditahan kerana disyaki melakukan maksiat,” katanya.

Katanya, pasangan itu kemudian dibawa ke Balai Polis Jitra untuk diambil keterangan sebelum dirujuk ke pejabat agama bagi tindakan lanjut.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014 kerana disyaki berkhalwat dan sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali,” katanya.

- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/102219?m=1#sthash.85xxMqrA.dpuf


EmoticonEmoticon